Realisatie Verlichting Hoofdveld SV Mussel

In de zomer van 2022 werd door het bestuur het plan opgevat om het hoofdveld te voorzien van veldverlichting.

De aanleiding was dat steeds meer voetbal verschuift naar de vrijdagavond en de zaterdagavond. Zo spelen de 35 + teams en de dames hun wedstrijden op de vrijdagavond. De verwachting is ook dat de oudste jeugd steeds vaker op een avond gaat voetballen. Tel daarbij de plannen van de KNVB om de zaterdagcompetitie en de zondagcompetitie steeds verder in elkaar te schuiven wat ook zal leiden tot meer avondvoetbal en de wens is verklaard.

Daarbij komt als groot voordeel dat SV Mussel op dat moment recht doet aan de vele bordsponsoren die op dergelijke avonden ook (terecht) goed verlicht in beeld komen. En het publiek, oud en jong kan gebruik maken van de mooie tribune die de club rijk is.

Er werd vervolgens een offerte aangevraagd bij 2 leveranciers waarbij de prijzen wel wat uit elkaar lagen. Maar om verlichting aan te leggen voor zo’n 43000 euro is en blijft een hoop geld. Dan moet je als bestuur op zoek naar sponsors die de meerwaarde inzien van het geheel.

En naast eigen werkzaamheid, de kabels werden door vrijwilligers gelegd (kostenvermindering zo’n 3500euro), werd het Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon en het Coöperatiefonds van Rabobank Groninger Land aangeschreven.

Naast de aanvraag met de nodige onderbouwing werd ook het financieel overzicht opgestuurd. Met daarin de vraag of men wilde bijdragen aan het project.

Na een aantal weken kwam ook voor het bestuur aangename en verrassend antwoord: mooi project, we doen mee!

Van het Gebiedsfonds Stadskanaal op Zon mocht SV Mussel een bedrag van 16.700 euro ontvangen. Van het Coöperatiefonds van Rabobank Groninger Land mocht SV Mussel een bedrag van 7.500 euro ontvangen.

Omdat het een investering betrof was er ook BOSA subsidie mogelijk en daarmee kon met een kleine investering van de kant van SV Mussel de LED verlichting worden gerealiseerd.

De afgelopen week werd de laatste hand gelegd aan het tegelwerk rondom de palen, waarmee het project is voltooid.

In de bijlage een sfeer impressie van de gerealiseerde verlichting.

Met vriendelijke groet,

Meeme Wubs