Vragen (v)uurtje Siep Schoenmaker

In het vragen (v)uurtje leren wij de mensen rondom SV Mussel beter kennen. Van jeugdvoetballers t/m Senioren. En van materiaalman t/m de kantine juffrouw. Het leuke is dat diegene die geïnterviewd wordt bepaald wie de volgende is. Deze week is Siep Schoenmaker aan de beurt, vrijwilliger in de groenploeg.

Vraag 1: Ik voetbal bij SV Mussel omdat?
Ik ben vrijwilliger van de groenploeg bij SV Mussel, omdat ik geniet van de sfeer en het sociale contact bij de club.

Vraag 2: Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd? (muziek, rituelen, etc.)
Eigenlijk heb ik geen speciale voorbereiding. Bij thuiswedstrijden loop ik vaak naar de club met oortjes in, en luister naar folky muziek, mijn favoriete genre.

Vraag 3: Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Winnen of verliezen is niet het allerbelangrijkst, hoewel winnen natuurlijk zwaar de voorkeur heeft. Waar ik heel slecht tegen kan is als ik de indruk krijg dat de inzet onvoldoende is. Verliezen is niet erg, als iedereen maar zijn stinkende best doet.

Vraag 4: Wat is jouw favoriete voetbalclub en waarom?
Mijn favoriete club is toch Ajax, omdat ik de spelopvatting van die club erg waardeer. Altijd mooi en aanvallend willen voetballen, soms misschien tegen beter weten in.

Vraag 5: Wat vind jij het mooiste voetbalstadion en waarom?
Het mooiste stadion waar ik ben geweest is toch wel de Kuip. Een geweldig stadion, waar ik bovendien in 1978 mijn held Bob Dylan voor het eerst live zag optreden. Daar heb ik heel dierbare herinneringen aan, vooral ook aan de geweldige club mensen waarmee ik dat concert bezocht.

Vraag 6: Wat is jouw favoriete voetbalspeler en waarom?
Eerlijk gezegd heb ik niet echt één favoriete speler, hoewel ik heel erg gecharmeerd was van Hakim Zyech tijdens zijn Ajax-periode.

Vraag 7: Wat zijn je hobby’s naast voetbal?
Schrijven en vertalen in en naar het Grunnegs en muziek luisteren, vooral ook van Bob Dylan, zijn wel mijn favoriete bezigheden.  En dingen ontwerpen (en maken), die vaak net even anders zijn dan gebruikelijk, zoals bijvoorbeeld de nieuwe overkapping bij de stelmakerij. Een beetje een eigen(wijze) touch geven, zeg maar.

Vraag 8 : Wat is je favoriete maaltijd?
Stamppot mous mit spek, n koeltje siepelsju en n lekkere rookworst derbie.
Zo aldernoaste lekker, al is t nait goud veur mie.

Vraag 9: Waar kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken?
Laat mij maar lekker slapen, of het moet al zijn om me te vertellen dat Bob Dylan een huiskamer-concert bij ons thuis komt geven.

Vraag 10 : Wat is je favoriete muziek?
Moet ik dat nog uitleggen?

Vraag 11: Wat voor werk/opleiding doe jij?
Ik ben gepensioneerd, maar heb altijd gewerkt als tekenaar / ontwerper bij verschillende architecten-bureaus, waarvan het langst bij Jan Wind in Musselkanaal.

Vraag 12: Klaas Luinstra: Ik kies voor Siep Schoenmaker en ik stel hem de volgende vraag: Wat is jouw gevoel bij de SV Mussel.
Mijn gevoel bij de SV Mussel heb ik eigenlijk al in mijn eerste antwoord verwoord. Het is een gezellige vriendenclub met een goede de sfeer en gezonde sociale functie.

Vraag 13: Wie moet de volgende vragen (V)uurtje invullen en welke vraag zou jij diegene willen stellen?
Aangezien Klaas mij heeft voorgedragen, lijkt het mij wel gepast om maar het hele rijtje van vrijwilligers van de groenploeg de revue te laten passeren. Ik kies daarom voor Jan Willems, oftewel in goed Brabants “onze Jan”, binnen de vriendenclub van de stamtoavel ook wel bekend als zijn alter ego Achmed.

Siep bedankt voor het invullen van deze vragen. Volgende week is Jan Willems aan de beurt. Jan je kan de vragen binnenkort verwachten.

Bedankt voor het lezen en we hopen wanneer het kan iedereen weer te kunnen begroeten op ons mooi sportpark.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.