Vragen (v)uurtje Jan Strockmeijer

In het vragen (v)uurtje leren wij de mensen rondom SV Mussel beter kennen. Van jeugdvoetballers t/m Senioren. En van materiaalman t/m de kantine juffrouw. Het leuke is dat diegene die geïnterviewd wordt bepaald wie de volgende is. Deze week is Jan Strockmeijer aan de beurt, begeleider van het eerste elftal.

Even vooraf. Ik ben (natuurlijk) geen actieve voetballer meer, dus de antwoorden zullen iets anders zijn dan dat wel het geval was.

Vraag 1: Ik voetbal bij SV Mussel omdat?
Ik heb vanaf het begin/oprichting bij de SV gevoetbald. Ik was toen 20 jaar. Een groot aantal jaren in het eerste, vervolgens in het tweede en toen nog een hele tijd in het derde. Ik woonde vlakbij het voetbalveld en ben een echte Musselker, de keus was niet zo moeilijk. Daarvoor heb ik niet gevoetbald bij een club. Dus geen jeugdvoetbal gespeeld.

Vraag 2: Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd? (muziek, rituelen, etc.)
Het voorbereiden is bij mij als begeleider natuurlijk anders dan als bij een speler. Een echte voorbereiding is er dus niet. Even bijpraten met verzorger Jaap.

Vraag 3: Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Ik kon vroeger als voetballer al slecht tegen mijn verlies en dat is als begeleider eigenlijk niet anders.  Ik heb er een hekel aan. Na een paar uur zakt dat gevoel wel weer weg. Zeker onnodig verliezen vind ik niet prettig.

Vraag 4: Wat is jouw favoriete voetbalclub en waarom?
Mijn favoriete club is natuurlijk Ajax. Waarom? Omdat ze het mooiste voetbal spelen. Zeker in het verleden was dat zo. En eens supporter, altijd supporter.

Vraag 5: Wat vind jij het mooiste voetbalstadion en waarom?
Ik ben niet iemand die vaak naar het stadion gaat. Ik ben een paar keer naar Groningen geweest en naar Amsterdam. De Arena vind ik het mooist. Heel indrukwekkend.

Vraag 6: Wat is jouw favoriete voetbalspeler en waarom?
Mijn favoriete speler was in verleden Piet Keizer van Ajax. Het leek allemaal heel simpel wat hij met de bal deed, maar door die eenvoud was het ook prachtig. En heel vaak heel effectief. Johan Cruijff heeft zijn carrière mede aan hem te danken. Later was ik een fan van Jari Litmanen. Van de voetballers van nu is het Christian Eriksen.

Vraag 7: Wat zijn je hobby’s naast voetbal?
Naast het voetballen, nu dus passief, zijn dat vissen, tv kijken (vooral sport) fietsen en lezen. En sinds 30 september op bezoek bij onze kleinzoon.

Vraag 8 : Wat is je favoriete maaltijd?
Mijn favoriete maaltijd is toch wel Hollandse kost, gebakken aardappelen met een schnitzel. Maar pannenkoeken vind ik ook lekker.

Vraag 9: Waar kunnen we jou midden in de nacht voor wakker maken?
Wakker maken hoeft niet, want ik ben toch vaak wakker s’ nachts.  Maar als ik iets moet zeggen dan is het ijs.

Vraag 10 : Wat is je favoriete muziek?
Mijn favoriete muziek is breed. Van Abba tot The Eagles. Maar ik ben niet iemand die heel veel met muziek heeft.

Vraag 11: Wat voor werk/opleiding doe jij?
Mijn schoolopleiding was MAVO/HAVO. Daarna aan werk op een accountantskantoor In Groningen als belastingadviseur. Tijdens het werken in de avonduren de cursus Praktijkdiploma Boekhouden gedaan. Daarna de opleiding gedaan van het Nederlands College van Belastingadviseurs. Dat heet nu RB (Register Belastingadviseurs) Dat werk heb ik 44 jaar gedaan. Ik ben gestopt op 31 december 2018.

Vraag 12: Lars Hemmes: Jan Strockmeijer. Je bent nu een aantal jaren begeleider bij het 1e  van SV Mussel. Wat vind je hier zo leuk aan? en zou je dit ook nog lang blijven willen doen? 
Het leuke aan begeleider zijn is dat je meer betrokken bent bij het SV gebeuren dan dat je aan de lijn staat. Voor de rest moet je ook wel een SV hart hebben om te doen. Hoe lang nog? Dat weet ik echt niet. Zo lang het nog leuk blijft en de SV mij niet vervangt.

Vraag 13: Wie moet de volgende vragen (V)uurtje invullen en welke vraag zou jij diegene willen stellen?
Het volgende vragenuurtje is voor Matthijs Fehrmann. Een vraag een Matthijs is: Je voetbalt nu een paar jaar bij SV Mussel. Hoe kijk je op die periode terug? 

Jan bedankt voor het invullen van deze vragen, Volgende week is Matthijs Fehrmann aan de beurt. Matthijs je kan de vragen binnenkort verwachten. Bedankt voor het lezen en we hopen wanneer het kan iedereen weer te kunnen begroeten op ons mooi sportpark.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.